TPO Teatteritaiteen Perusopetus

ILMOITUSTAULU | ANMÄLNINGSTAVLA

Tervetuloa Teatteriharrastuksen maailmaan! Ilmoitustaululle on koottu pikalinkit eri osioihin sekä aina ajankohtaisimmat uutiset koskien toimintaa. 

MiniTPO – (0-6 vuotiaat) KOTIRYHMÄT

 • PerheTeatterit (0-110 vuotiaat) !UUTUUS!
  Teatteria ja yhdessäoloa Vauvasta Vaariin!
  Parasta laatuaikaa perheen kanssa!
  Elämysten avulla, rooli- ja teatterileikkien keinoin harjaannutetaan lapsen teatterillisia ja musiikillisia valmiuksia, sekä persoonallisen ilmaisun kehitystä. Perheteatterissa luodaan pieni näytelmä aina tarinasta pukuihin ja lavastukseen ja esitetään se!
  Äidit, isät, isovanhemmat, tädit, sedät, enot ja tietysti lapset! PerheTeatteri kehittää perheen keskinäistä vuorovaikutusta ja vahvistaa yhdessä toimimista sekä sosiaalisia taitoja.
 • Teatterimuskarit (3-6 vuotiaat) 
  Teatterin ja Musiikin varhaisiän opinnot yhdessä. Teatterimuskarit luovat pohjan elinikäiseen taiteiden harrastamiseen.
 • Satuteatterit (3-6 vuotiaat) 
  Satujen kautta oman ilmaisun tutkimiseen sekä Teatterin Taikaa parhaimmillaan!

TPO (7-20 vuotiaat) KOTIRYHMÄT

 • Teatterit (7-12 vuotiaat)
  Täältä tekemisen alkuun ja tervetuloa tutustumaan Teatterin ihmeelliseen maailmaan. Teatteriharrastus ei tarkoita vain esiintymistä, vaan saatat ollakin kiinnostunut ilmaisusta, roolivaatteista, tekniikasta, tehosteista tai käsikirjoittamisesta. Teatterissa pääset itse suunnittelemaan ja toteuttamaan!
  Voit valita ryhmän oman mielesi mukaan!
 • Teatterilaboratoriot (13-20 vuotiaat)
  Nuorten tekemää teatteria parhaimmillaan. Nimi viittaa kokeilemiseen sekä oman tekijyyden etsimiseen sekä siihen tutustumiseen. Tule rohkeasti mukaan hyvään porukkaan, jossa on energiaa ja tekemisen ilotulitusta!
  Uudet oppilaat aloittavat ryhmässä Teatterilaboratorio 1. 

AIKUISET (16+) KOTIRYHMÄT

Aikuisille suunnattu toiminta kokoontuu eri aikoina ja kulloisenkin projektin mukaisesti. Ilmoittaudu mukaan sekä muista hyödyntää ajankohtaiset Teemaopinnot.

LUKUJÄRJESTYS | LÄSORDNING

Opetupaikat sijaitsevat lukuvuonna 2021-2022 Suomenkylän TeatteriTalolla, Porvoon keskustassa: Päiväkoti Piccolossa ja (WSOY-talossa) Vanha 123 ja Porvoonseudun musiikkiopistolla (PSMO), Loviisassa ja Askolassa kuin verkko-opintoina.

PORVOON LUKKARI 2021-2022 

LOVIISAN LUKKARI 2021-2022

ASKOLAN LUKKARI 2021-2022

ILMOITTAUDU MUKAAN EEPOKSESSA! Ilmoittaudu tästä…
Mikäli olet ollut meillä jo mukana aiemmin, voit myös ilmoittautua vain sähköposti-ilmoituksella Infoomme tai opettajalle. 

OPETTAJAT LUKUVUONNA 2021-2022

 • Pentti Kinosmaa
  Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK)
  TPO päätoiminen opettaja
  040 557 3223

  pentti.kinosmaa@teatterisoittorasia.com
 • Sanna Karjalainen
  Musiikkipedagogi (AMK), varhaisiän musiikkikasvattaja
  TPO vastaavaopettaja
  044 533 2185
  sanna.karjalainen@teatterisoittorasia.com

 • Kimmo Räsänen
  Ääni- ja valoteknikko
  TPO Teemaopintojen tuntiopettaja
 • Essi Kinosmaa
  Kosmetiikkaneuvoja, maskeeraaja
  TPO Teemaopintojen tuntiopettaja
 • Jenni Hurmerinta
  Yleisen kirjallisuustieteen FM, sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja, kustannustoimittaja, vapaa kirjoittaja ja esiintyvä runoilija
  TPO Teemaopintojen tuntiopettaja

KOTIRYHMÄT JA OPETUS
Yhteisten opintojen opetus ja oppiminen tapahtuvat kotiryhmässä, jotka muodostavat lähtökohdat ryhmämuotoiselle oppimiselle. Kotiryhmät kokoontuvat säännöllisesti viikoittain ja lukuvuoden päätteeksi valmistetaan esitys. Esityksen valmistus voi tapahtua opetusryhmässä myös kahdessa lukuvuodessa. Opetuksessa huomioidaan ryhmän keskinäinen tutustuminen ja ryhmäytyminen.

TEEMAOPINNOT
Teemaopinnoissa laajennat käsitystäsi ja osaamistasi teatterin osa-alueilla. Opinnoissa voit edetä haluamallasi tavalla ja suorittaa opintoja niin paljon kuin haluat. Huomioithan, että osassa opinnoista tarvitse aiempia suorituksia osallistuaksesi.
Myös aikuiset ovat tervetulleita!
Voit osallistua opetukseen vaikka et kuuluisi Teatteri Soittorasian TPO-toimintaan vaan opiskelet toisessa oppilaitoksessa. Suorituksesta saat maksullisen todistuksen, joka voidaan hyväksilukea osaksi suorituksia. Hyväksiluvuista kannattaa kysyä omasta oppilaitoksesta!

TEOSPROJEKTIT JA OMA PROJEKTI 
Opintojen edistyessä voit valita kotiryhmien ja teemaopintojen rinnalle erilaisia projekteja. Projektien kestot vaihtelevat. Projekti keskittyy vain yhden teoksen valmistamiseen ja siihen vaadittavien taitojen harjoittelemiseen. Teosprojektit vaativat aiempaa kokemusta, mutta poikkeuksia myös on. Tasovaatimuksesta mainitaan erikseen toteutuksen yhteydessä, kun ilmoittaudut mukaan.

Oma projekti on vanhan OPS:in perintöä ja mahdollistaa itse kokoaman työryhmän kanssa esittävän taiteen teoksen valmistamisen. Teos suunnitellaan sekä valmistetaan työryhmän kanssa ja käytössä on Teatterin tarjoamat resurssit. Oman projektin mukana kulkee koko ajan tutor-opettaja, joka neuvoo, rohkaisee ja kannustaa prosessin ajan. Oman projektin voi toteuttaa TPO opintojen loppupuolella ja se voidaan valmistaa yhdessä tai kahdessa lukuvuodessa.
>> Tutustu ja ilmoittaudu tästä lukuvuoden Teosprojekteihin