TIEDOTTEET

ELOKUU 2020

TOIMINTA- JA TURVALLISUUSOHJEET
TERVETULOA TEATTERITALOON – TURVALLISESTI!

Toiminta- ja turvallisuusohjeet ovat käytössä Teatterin eri toimintapaikoissa.

 1. Ethän osallistu toimintoihin, mikäli olet sairaana tai kuulut riskiryhmiin!
 2. Pese kädet hyvin sisään tullessa ja aina tarvittaessa!
  Jätähän omat tavarat eteiseen osallistumisen ajaksi!
 3. Vältä turhia kontakteja ja pidä etäisyyttä
 4. Vältä kasvojen koskettelua
 5. Yski ja aivasta oikein sekä pese kädet hyvin jälkeen! Hengityssuojaimen käyttö on suositeltavaa.
  Suojaa suun alue tarvittaessa nenäliinalla ja hävitä nenäliina jälkeen päin
 6. Sairastumisten ehkäisemiseksi tarvikkeiden käyttö saattaa olla säädeltyä. Esimerkiksi askartelutarvikkeet, rekvisiitat ja asusteet
 7. Muistathan pestä kädet myös lähtiessä!

Eri toimintaryhmien jälkeen tilat ja käytetyt tarvikkeet siivotaan tehostetusti ja kosketuspinnat desinfioidaan tartuntojen ehkäisemiseksi. Tartuntojen välttämiseksi olemme siirtyneet käsipyyhepaperin käyttöön ja käsidesinfiointiaineita on käytettävissä henkilökunnan valvonnassa. Tiloihin on sijoitettu ohjeistukset hyvästä käsihygieniasta sekä yskimisestä ja aivastamisesta. Teatterin henkilökunta ohjeistaa epidemia-aikana osallistujia noudattamaan näitä ohjeita.

Lipunmyynti ja Aula-Kahvila
Suosittelemme lippujen hankkimista ennakkoon www.lippuautomaatti.fi/soittorasia
Maksuvälineinä käyvät maksukortit, Teatterin lahjakortit sekä käteinen. Pyrimme välttämään käteisen käyttöä tartuntojen ehkäisemiseksi.

Peruutukset
Mikäli esitys tai tapahtuma peruuntuu ilmoitamme ennakkolipun ostajille tilannepäivityksen sähköpostitse. Mikäli sairastut niin jääthän kotiin lepäämään; ennakkoon hankitut liput siirretään toivottuun esitysajankohtaan.
Poikkeuksista ilmoitamme kotisivuillamme ja Teatterin somessa viipymättä.

OHJEISTUS PÄIVÄLEIREILLE 2020 (ANNETTU TIEDOKSI 29.5.2020)

Päiväleireillä noudatetaan 14.5. annettuja toiminta- ja turvallisuusohjeita sekä muutamia erillisiä toimintaohjeistuksia kohdistuu tähän toimintamuotoon.

Ruokailut
Toteutetaan porrastetusti ja sään salliessa ulkoilmassa. Leiriläiset eivät saa ottaa ruokaa tai lisukkeita itse, jotta vältytään koskemasta tarjoiluvälineisiin. Ohjaaja annostelee ruuan, salaatin jne. leiriläisen toiveesta ja lisää saa aina ottaa.

Tarvittaessa lisäämme ohjeistuksia ja tiedotamme niistä toimintaan osallistuville.

OHJEISTUS LÄHIOPETUKSEEN 14.5. ALKAEN (ANNETTU TIEDOKSI 11.5.2020)

Tervehdys kaikille Teatterilaisille sekä heidän perheillensä. Tervetuloa kokoontumaan vielä viimeisen kerran tänä keväänä ennen kesätaukoa. Viimeisellä kerralla kerrataan nautitaan toistemme seurasta ja suunnitellaan tulevaa syksyä sekä silloin esitettäviä esityksiä, joita on koko kevät ahkerasti harjoiteltu etäopetuksessa.

Koronavirus on edelleen vaarallinen ja meidän kaikkien tulee osaltaan huolehtia itsestämme ja toisistamme! Siitä syystä Teatterimmekin on laatinut ohjeet, joita meidän kaikkien tulee noudattaa osallistuessamme toimintaan. Mikäli et pysty osallistumaan sairasteluista tai riskiryhmään kuulumisen takia, voi yhteyttä pitää ryhmäläisiin ja meihin opettajiin myös whats appin avulla vaikka ryhmäillan aikana!

Tutustukaa perheen kanssa ohjeisiin ennen Teatterille tuloa!

TOIMINTA- JA TURVALLISUUSOHJEET
TERVETULOA TEATTERITALOON KORONAVIRUKSESTA HUOLIMATTA!

VOIMASSA 14.5.2020 HENKILÖKUNTA, TPO TOIMINTA, KAIKKI TOIMINTARYHMÄT

 1. Ethän tule sisään, mikäli olet sairaana tai kuulut riskiryhmiin!
 2. Pese kädet hyvin sisään tullessa ja aina tarvittaessa!
  Jätähän omat tavarat eteiseen osallistumisen ajaksi!
 3. Vältä turhia kontakteja ja pidä etäisyyttä
 4. Vältä kasvojen koskettelua
 5. Yski ja aivasta oikein sekä pese kädet hyvin jälkeen!
  Suojaa suun alue tarvittaessa nenäliinalla ja hävitä nenäliina jälkeen päin
 6. Sairastumisten ehkäisemiseksi tarvikkeiden käyttö saattaa olla säädeltyä. Esimerkiksi askartelutarvikkeet, rekvisiitat ja asusteet
 7. Muistathan pestä kädet myös lähtiessä!

Opetusryhmien jälkeen tilat ja käytetyt tarvikkeet siivotaan tehostetusti ja kosketuspinnat desinfioidaan tartuntojen ehkäisemiseksi. Tartuntojen välttämiseksi olemme siirtyneet käsipyyhepaperin käyttöön ja käsidesinfiointiaineita on käytettävissä henkilökunnan valvonnassa. Tiloihin on sijoitettu ohjeistukset hyvästä käsihygieniasta sekä yskimisestä ja aivastamisesta. Teatterin henkilökunta ohjeistaa epidemia-aikana osallistujia noudattamaan näitä ohjeita.  

TIEDOKSI

Teatterin toimintaohjeistus pohjautuu THL:n ohjeistukseen opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikana. Teatterin toimintaohjeet on annettu tiedoksi henkilökunnalle ja kaikille TPO toimintaan osallistuville lapsille ja nuorille sekä heidän perheillensä. Lisäksi ohjeistus sijoitetaan TeatteriTalon molemmille sisäänkäynneille sekä verkkosivuille.

LISÄTIETOJA JA OHJEISTUKSIA

www.thl.fi
www.porvoo.fi
www.artsedu.fi

YHDESSÄ HUOLEHDIMME TOISISTAMME!

TULOSSA! Teatteri Soittorasia tiedottaa TPO toiminnan kevään opetuksen järjestelyistä ajalla 14.4.-15.5.2020 Pääsiäisen jälkeen!
Tiedote julkaistaan täällä ja toimitetaan TPO toiminnan oppilaille ja heidän vanhemmille Hellewi-järjestelmän kautta!

TIEDOTE 16.3.2020

Teatteri Soittorasia noudattaa Suomen hallituksen päätöstä sulkea teatterit ja muut kulttuuritilat. Teatterillemme ja sen toiminnan jatkumiselle on tärkeintä, että epidemia saadaan pysäytettyä.

Valitettavasti TeatteriTalon esitykset, tapahtumat, tilaisuudet sekä Teemasynttärit ovat peruttu ajalla 13.3.-13.4. Mikäli tilanne muuttuu voidaan ohjelmistoa jatkaa. Tällä hetkellä tänä keväänä ei nähtäisi Viiru-kissan syntymäpäiviä tai perinteistä Suurta Munanmetsästystä.
Tällä viikolla PE 20.3. juhlitaan Kansainvälistä Lastenteatteripäivää, hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Teatterin väki virittelee yllätystä perjantaille, jotta lastenteatteria olisi saatavissa kaikille, juhlapäivänä!

TPO ~ Teatteritaiteen perusopetus
On siirtynyt jo positiivisin mielin etäopetukseen. Käytettävistä välineistä informoidaan oppilaita ja vanhempia tämän viikon aikana. Olettehan yhteydessä ryhmän opettajaan, mikäli ette ole saaneet viestintää sähköpostitse! Kannustamme henkilökuntaa kuin oppilaita suhtautumaan uuteen oppimisen aikaan ennakkoluulottomasti ja tarttumaan siihen innolla ja uteliaisuudella. Kokemuksia ja tekemisen hetkiä kannattaa merkitä somessa tunnuksin #teatterisoittorasia #teatteriakotona #tpo

Toivotamme kaikille tsemppiä ja kärsivällisyyttä poikkeukselliseen aikaan! Pidetään huolta toisistamme ja voikaa hyvin, toivottavasti tapaamme taas pian!

TIEDOTE 15.3.2020

Hyvä Teatteri Soittorasian asiakas, TPO:n oppilas sekä heidän vanhemmat,

Koko Suomea ja maailmaa puhuttaa sekä huolestuttaa koronaviruksen aiheuttama pandemia. Asiakkaidemme, oppilaidemme sekä henkilökuntamme terveys ja turvallisuus on meille kaikkein tärkeintä! <3

Seuraamme tilannetta jatkuvasti, että lukuvuotta voidaan jatkaa toistaiseksi. Tilanne päivitetään viikoittain!

Teatteri suosittaa huolehtimaan käsihygieniasta sekä yskimään ja niistämään oikein! Mikäli tunnet olosi kipeäksi, ethän osallistu toimintaan!
TeatteriTalon siivousta on tehostettu mm. pintojen puhdistuksen osalta ja tästä eteenpäin siirrymme käyttämään käsipaperia pyyhkeiden sijaan. Ohje käsienpesuun: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Noudatamme Porvoon kaupungin tilanneohjeistusta, sekä Aluehallintoviranomaisten päätöksiä:
> www.avi.fi
> www.porvoo.fi/uutiset

TOIMENPITEET 15.3. ALKAEN:

 • TPO-toiminta siirtyy etäopetukseen toistaiseksi, alkaen välittömästi. Ohjeistus toimintaan osallistumisesta toimitetaan vanhempien sähköpostiin!
 • Ulkomailta palaavat perheet, lapset sekä nuoret eivät voi osallistua toimintaan seuraavaan 14 vuorokauteen! Ilmoitattehan matkalta paluusta opettajalle tai Teatterin Infoon!
 • Muistathan ilmoittaa poissaoloista sairastumisen vuoksi! Oppilaat voivat myös itse ilmoittaa poissaoloista Whats-app-ryhmien välityksellä!  
 • Keväällä aloittaneiden ja lukukausittain-ilmoittautuvat ryhmät siirtyvät juuri laskutukseen. Tilanne on harmillinen, mutta toivomme teidän ymmärtävän tilanteen haastavuuden. Osallistumismaksujen suorittaminen helpottaa Teatterin toiminnan jatkuvuutta sekä takaa toiminnan normalisoitumisen, kun tilanne helpottuu. Ilmoitathan ystävällisesti, mikäli tarvitsette maksuaikaa tai järjestelyä maksun suorittamiseen.
 • Seuraava tilannekatsaus viimeistään SU 22.3.2020 klo 18:00